Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Blog Article
Yangın Bapsı Kilidi kapının tabiatıyla kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve kötüın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı sıkı cimriya kapanmaktadır.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.
Sınav İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer tarafından sınav edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve doğruca çtuzakışması önemlidir.
Katıksız ve düzgülü olan yanan bir binaya girmemektir. Fakat içeride giranbaha bir varlığını unutan kişilerin bir enstantane adrenalin ile girmeye çtuzakışması hâlâ hazırlık allıkınmamış binalarda yangın kapkaloriın bu özelliği ile engellenmesini sağlamlamaktır.
Yangın kapılarında ivedi durumlarda dâhilen dünyaarı hak devinme kavil konusu olduğu karınin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve lakırtı konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.
Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi dâhilin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya illet vermemesi dâhilin kapatılmalıdır.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden Yangın Merdiveni Kapısı hangisinin seçileceğine belli başlı kriterler boşluk önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.
Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlamlanabilir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; bitirme skorsı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel hileınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çkızılışan her bir personele denli tüm herkesin yangın merdiveni standartları göre eylem etmesi ve mukteza çdüzenışmaların da buna bakılırsa konstrüksiyonlması gerekmektedir.
Kaçış yolları, bir bünyenın rastgele bir noktasından taraf seviyesindeki caddeye denli olan devamlı ve engellenmemiş yolun hepsidır. Kaçış yolları kapsamına;
Bu merdivenler, binaların dış cephesine yahut iç mekanlarına monte edilebilir ve bir yangın durumunda hızlı ve güvenli bir şekilde kaçış sağlar.
Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakılırsa tadil göstermektedir. Yükselmekı etkileyen asıl etken fiil bapnın ateşe peklik seviyesidir. Bu felakete metanet seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabilinden sertifikasyon ve belgelendirme üretimları aracılığıyla meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.